zondag 24 februari 2013

Tzatziki





Τζατζίκι

Ingredienten:

 1 middelgrote komkommer
1 bakje Griekse yoghurt 200gr
1 theelepel azijn
1 eetlepel olie
zout, dille
1,2 teentjes knoflook

Bereiding:

De komkommer wassen en raspen. Het zout eraan toevoegen. Vijf minuten laten staan in een vergiet, het vocht er goed uitdrukken met de hand en weggooien. De knoflook raspen en deze samen met yoghurt, komkommer, azijn en kruiden in een slakom doen. Dit tot een samenhangende massa roeren en beetje bij beetje de olie toevoegen onder voortdurend roeren. Ongeveer een uur in de koelkast laten staan voor het opdienen.
Garneren met een takje dille of een olijf.
Lekker met brood of vlees.



₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

Geen opmerkingen:

Een reactie posten