maandag 11 februari 2013

αντίο



En toen was het tijd om de stad te verlaten. We hadden een plane to catch en dat kon niet wachten. Eigenlijk hadden we gepland een dag langer in de stad te verblijven, maar aangezien het vervoer zeker twee dagen ging staken, leek het ons het verstandigst een dag eerder te vertrekken zodat we ook nog wat van Kreta zouden zien. Een bezoek aan het archeologisch museum zou dan maar moeten wachten.
In snel tempo liepen we terug naar ons hotel alwaar we uitcheckten en een door het hotel geregelde taxi namen richting luchthaven.
Nu is het verkeer in Athene op een doordeweekse dag al best druk te noemen, laat staan als er door het openbaar vervoer prikacties gevoerd worden. Maar gelukkig wist de taxichauffeuse prima hoe je door het verkeer heen kon scheuren en welke woorden je daarbij moest gebruiken. Vooral het woord ‘malaka’ (μαλάκα) werd vaak gebruikt. Het woord zou je letterlijk kunnen vertalen als ‘rukkend watje’.
In ieder geval was dat taxiritje niet echt voor watjes.

Netjes op tijd kwamen we aan op Eleftherios Venizelos. Alweer rook het daar zo verschrikkelijk lekker. Al snel werd me echter duidelijk waar dat geurtje vandaan kwam. Het bleek de nieuwste geur van Estée Lauder te zijn, Sensuous Nude. Die werd voor een van de cosmeticawinkels kwistig in het rond gespoten om mensen over te halen deze nieuwe geur te kopen. Mysterie opgelost.



Nee, ze hebben me niet over kunnen halen deze eau de parfum te kopen, maar (kleine hint) ik vind het wel een hele lekkere.
Niet veel later zaten we in het vliegtuig richting Kreta. Het beloofde land; het land van amandelmelk en tijmhoning.
In het vliegtuig spookte één liedje (zo’n echte oorwurm) door mijn hoofd: Acropolis, adieu!


₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

Geen opmerkingen:

Een reactie posten