Venkelkoek - (Μαραθόπιτα)
Ingrediënten
-
2 takjes
venkel
-
een ons (klein
zakje) spinazie of ruccola
-
500 gram + 2
eetlepels bloem
-
2
borrelglaasjes + 1 theelepel olijfolie
-
1
borrelglaasje raki
-
peper en zout
Bereiding
Meng de 500 gram
bloem met de raki, de olijfolie, wat zout en wat lauwwarm water en kneed het
tot een deeg.
Was de venkel en de spinazie, hak het fijn en doe er wat zout en peper, de theelepel olie en de 2 eetlepels bloem door.
Was de venkel en de spinazie, hak het fijn en doe er wat zout en peper, de theelepel olie en de 2 eetlepels bloem door.
Maak van het deeg balletjes
ter grootte van een tennisbal. Maak een klein gat in het midden en doe daar een
eetlepel van de groente in. Maak er weer een bal van en zorg dat de vulling
goed bedekt is. Op een met bloem bestoven oppervlak ieder balletje met een met
bloem bestoven deegroller uitrollen tot een dunne ronde plak ongeveer de
grootte van een bord.
Smeer met een
kwast allebei de kanten hiervan in met olijfolie en bak ze aan iedere zijde een paar minuten in
een pan met een antiaanbaklaag totdat ze goudbruin zijn.
₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪
"marathopita"... moet er dan geen knoflook bij?
BeantwoordenVerwijderenDat zou ook kunnen, evenals feta.
BeantwoordenVerwijderenEen heerlijk recept, maar feta vind ik een verpestend ingrediënt, voor elk gerecht: hard, zout, verder geen smaak, en korrelige kauwgum. Als er al kaas bij zou moeten dan een beetje gorgonzola.
BeantwoordenVerwijderenFeta is er in verschillende soorten en kwaliteiten: zacht of hard, mild of scherp.
BeantwoordenVerwijderenIk geef de voorkeur aan de zachtere milde, iets zurige en niet té zoute feta.
Ik ben er dol op. Ik heb nog een paar lekkere recepten met feta, die zal ik nog vertalen en op dit blog plaatsen.
Trouwens, het originele Kretenzische recept is zonder knoflook, maar zeker mét raki. Ik kreeg net te horen dat je, als je het klaarmaakt, ook een glas raki mag drinken.
BeantwoordenVerwijderen