Bacchus koekjes μπισκότα Διόνυσου of
Bacchus biscuits
Voor 25 koekjes
Ingrediënten
-
125 gram zachte boter
-
200 gram suiker
-
een eetlepel venkelzaadjes
-
snufje zout
-
1 ei
-
400 gram bloem
-
3
eetlepels kikkererwtenmeel (Besan)*
-
1 ½ theelepel
bakpoeder
Bereidingswijze
Meng met de mixer boter,
suiker, zout, ei en venkelzaadjes in een grote kom.
Meng in een andere
kom meel, kikkererwtenmeel en bakpoeder.
Als dat vermengd
is, toevoegen aan het andere deeg.
Maak een grote
deegbol, wikkel daar plasticfolie rond en stop die 24 uur in de koelkast. Dit
is noodzakelijk vanwege het kikkererwtenmeel. Doe je dat niet, dan worden de
koekjes brokkelig.
De volgende dag de
oven voorverhitten op 190 graden.
Maak van de
deegbol een lange rol, snijd daar stukjes van. Rol die in je handen zodat een
bolletje wordt en de boter wat verwarmd wordt en druk ze dan plat. Leg ze op
ruime afstand van elkaar op een bakblik met bakpapier. Druk ze vervolgens plat
met een vlakke bodem van een glas. Ze mogen best dun worden.
Bak ze ongeveer 12
minuten totdat de randen bruin zijn en laat ze afkoelen op een rooster.
*te koop bij de toko en natuurvoedingswinkels, ook te maken door kikkererwten te malen
₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪
Geen opmerkingen:
Een reactie posten