zondag 21 oktober 2012

het familierestaurant



Waar kun je beter de Griekse keuken ontdekken dan in een echt Grieks familierestaurant. Een restaurant dat geen eigen website heeft, waar geen toeristen komen en moeilijk te vinden is. In Drosiá is zo’n restaurant, Eleftheriadis (Ελευθεριάδης). Op het menu authentieke Griekse gerechten en specialiteiten die oorspronkelijk uit Klein-Azië komen. Het is gevestigd in een oude bakkerij met een grote houtoven waar enorme blokken olijfhout in gestookt worden. De specialiteit van het restaurant: peïnirli (πεϊνιρλί), broodbootje. Een soort kleine pizza die met allerlei dingen belegd kan worden. Ik nam er een met kaas en champignons.
Een andere lekkernij, een delicatesse: pastourma (παστουρμάς), gedroogd vlees met veel knoflook. Men beweert dat het oorspronkelijk gemaakt werd van kamelenvlees, maar tegenwoordig is het van rundvlees. Er zit zoveel knoflook in, dat als je er veel van eet, de volgende dag niemand in je buurt wil komen. Dat wil heel wat zeggen als je in een land bent waar veel mensen dagelijks knoflook eten. Ik heb slechts een paar plakjes gegeten, er rekening mee houdende dat ik de volgende dag alweer in het vliegtuig zou zitten richting Kreta. 


₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

Geen opmerkingen:

Een reactie posten