Ingrediënten
Het deeg:
400 g. bloem
8 g. gist
1 koffielepel suiker
125 ml. olijfolie
8 g. gist
1 koffielepel suiker
125 ml. olijfolie
wat zout
De vulling:
roomboter
1 zakje geraspte jongbelegen
kaas, of geraspte griekse kasseri kaas
Optioneel:
ham, champignons,
salami, paprika, olijven, tomaat
Bereiding
Los in een klein
schaaltje de gist op in wat lauwwarm water. Meng in een grote kom de bloem met
de suiker, het zout en de olie. Maak een kuiltje in het midden en schenk hier
het gistmengsel in. Meng alles goed door elkaar totdat er een stevige, niet
plakkerige deegbal ontstaat. Zonodig meer bloem toevoegen.
Bedek de schaal met een theedoek en laat het in een warme omgeving een uur rijzen. De hoeveelheid moet verdubbelen.
Bedek de schaal met een theedoek en laat het in een warme omgeving een uur rijzen. De hoeveelheid moet verdubbelen.
Vervolgens het
deeg in vier even grote stukken verdelen. Bedek ze en laat ze opnieuw rijzen
totdat ze twee keer zo groot zijn. Rol iedere bol met een deegroller uit tot een
plak. Buig de buitenkantjes naar binnen en knijp aan twee kanten de uiteinden
samen tot een bootje.
Vul het bootje met een klontje boter en de geraspte kaas. Eventueel andere ingrediënten toevoegen.
Vul het bootje met een klontje boter en de geraspte kaas. Eventueel andere ingrediënten toevoegen.
Bak ze gedurende 20-25
minuten in een voorverwarmde oven op 220 C.
₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪
Het lijkt me een heerlijk broodje. Van griekse kasseri kaas heb ik nog nooit gehoord.
BeantwoordenVerwijderen@ ben ook nog steeds aan het proberen waar een foto blog mij het meest bevalt.
Wordpress, weebly beiden staat nu wat. Jij hebt het al aardig voor elkaar hier.
Groeten van Riet
is zo lekkur, vooral uit zo'n houtgestookte oven
VerwijderenIk weet niet of ze die kasseri ook hier verkopen, misschien op de markt in Middelburg bij dat kraam met Griekse specialiteiten.
Ik heb je gevonden !! Hier zijn toch meer mogelijkheden dan bij dat antieke Zeelandnet. Groetjes van Romano.
BeantwoordenVerwijderenhey Romano
Verwijderenyepz, hier kan meer
en geen censuur
heb het helemaal gehad met dat zeelandnept
V. DONDERSTEEN gaat gewoon verder
alle laatste ontwikkelingen staan in photobucket
http://s989.photobucket.com/albums/af17/Belletje_album/
oke,gevonden,groet,Jan B.
Verwijderen