dinsdag 12 maart 2013

Soumada Σουμάδα




Ingrediënten:

200 gram gepelde amandelen
500 gram suiker
vier kopjes water
rozenwater of oranjebloesemwater


Bereidingswijze: 

Doe de amandelen samen met een eetlepel suiker in een blender en maal ze totdat ze een pasta vormen. Mix deze pasta met de helft van het water en zeef het daarna door een fijnmazige doek. Druk goed aan zodat alle sap eruit komt. Herhaal het met nog een kopje water en druk weer goed aan.
Doe het sap samen met het laatste kopje water en de suiker in een pan en kook het mengsel totdat er een dikke siroop ontstaat. Het schuim dat hierbij ontstaat dient verwijderd te worden.
Laat het dan afkoelen en schenk het in een gesteriliseerde fles en sluit die goed af.
Bewaren in de koelkast.

Doe een flinke bodem siroop in een glas, voeg een paar druppels rozenwater of oranjebloesemwater toe en schenk daar ijskoud water op.

Ongepelde amandelen moeten eerst 3 tot 4 minuten gekookt worden. Daarna de vliesjes eraf pellen.


₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

Geen opmerkingen:

Een reactie posten