Τζατζίκι
Ingredienten:
1 middelgrote komkommer
1 bakje Griekse yoghurt 200gr
1 theelepel azijn
1 eetlepel olie
zout, dille
1,2 teentjes knoflook
Bereiding:
De komkommer wassen en raspen. Het zout eraan toevoegen. Vijf
minuten laten staan in een vergiet, het vocht er goed uitdrukken met de hand en
weggooien. De knoflook raspen en deze samen met yoghurt, komkommer, azijn en kruiden
in een slakom doen. Dit tot een samenhangende massa roeren en beetje bij beetje
de olie toevoegen onder voortdurend roeren. Ongeveer een uur in de koelkast
laten staan voor het opdienen.
Garneren met een takje dille of een olijf.
Lekker met brood of vlees.
₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪
Geen opmerkingen:
Een reactie posten