Ingrediënten:
200 gram gepelde amandelen
500 gram suiker
vier kopjes water
rozenwater of
oranjebloesemwater
Bereidingswijze:
Doe de amandelen samen met
een eetlepel suiker in een blender en maal ze totdat ze een pasta vormen. Mix
deze pasta met de helft van het water en zeef het daarna door een fijnmazige
doek. Druk goed aan zodat alle sap eruit komt. Herhaal het met nog een kopje
water en druk weer goed aan.
Doe het sap samen met het
laatste kopje water en de suiker in een pan en kook het mengsel totdat er een
dikke siroop ontstaat. Het schuim dat hierbij ontstaat dient verwijderd te
worden.
Laat het dan afkoelen en schenk
het in een gesteriliseerde fles en sluit die goed af.
Bewaren in de koelkast.
Doe een flinke bodem siroop
in een glas, voeg een paar druppels rozenwater of oranjebloesemwater toe en
schenk daar ijskoud water op.
Ongepelde amandelen moeten
eerst 3 tot 4 minuten gekookt worden. Daarna de vliesjes eraf pellen.
₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪
Geen opmerkingen:
Een reactie posten